ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی دست دوم عنوانی است که این روزها خیلیها آن را جستجو میکنند یا دست کم اگر جایی آن را ببینند، احتمالا چند لحظه فکرشان را مشغول میکند. اما آیا یک ترازوی آزمایشگاهی دست دوم میتواند به اندازهی یک ترازوی نو کارایی داشته باشد؟ اگر بله، در این صورت پس چرا ما اکثر اوقات به دنبال خرید یک دستگاه نو هستیم؟
در این مقاله میخواهیم در حد امکان در مورد این موضوع صحبت کنیم و دریابیم که چه زمانی خرید وسیلهی کارکرده کار درستی است و چه زمانی خرید یک دستگاه نو. پیش از مطالعه، خوب است نگاهی به ترازوهای کارکردهی شرکت صدراپژوهش بندازیم.
در صورت نیاز فوری به مشاوره نیز میتوانید در ساعات اداری با تلفنهای شرکت تماس بگیرید:
شاید خوب باشد که در این جا یک نکته دربارهی گذشتهی صدرا پژوهش بگوییم. تیم فنی صدرا پژوهش سالهاست که در زمینهی پشتیبانی فنی تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته از جمله تجهیزات آنالیز و تجهیزات عمومی فعالیت دارد. با تجربهای که در این سالها کسب کردیم، هم تجهیزات نو مناسب هستند و هم تجهیزات دست دوم؛ اما هر کدام در شرایط خاص خودشان.
مثلا فرض کنید الان ترازوی نیمه میکروی سارتریوس، شاید به قیمت دلار امروز چیزی در حدود 150 میلیون تومان خرج روی دستتان بگذارد. ولی اگر بخواهید معادل همان ترازو را به صورت دستدوم تهیه کنید، باید 70 میلیون تومان هزینه کنید. یعنی چیزی حدود 80 میلیون تومان اختلاف در قیمت. یک اختلاف هزینهی بسیار زیاد مخصوصا برای شرکت های نوپا.
ولی سوال اصلی اینجاست. اگر همه چیز انقدر شفاف است و این اختلاف هزینه مشخص است، پس آیا مردم عقلشان را از دست دادهاند که میروند ترازوی نو میخرند؟ مثلا در حالی که ترازوی حساس سارتریوس را میتوانند به صورت نو بخرند، یا به هر شکلی یک ترازو آزمایشگاهی a&d تهیه کنند، چرا به دنبال کارکردهی همان مدلها میگردند.
پاسخ این سوال این است. خیر. عقلشان را از دست ندادهاند. مساله این است که موضوع به این شفافیها هم نیست. در ادامه به فاکتورهای تعیینکننده در هنگام خرید ترازوی دست دوم میپردازیم.
شاید خوب باشد که در این جا یک نکته دربارهی گذشتهی صدرا پژوهش بگوییم. تیم فنی صدرا پژوهش سالهاست که در زمینهی پشتیبانی فنی تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته از جمله تجهیزات آنالیز و تجهیزات عمومی فعالیت دارد. با تجربهای که در این سالها کسب کردیم، هم تجهیزات نو مناسب هستند و هم تجهیزات دست دوم؛ اما هر کدام در شرایط خاص خودشان.
ضمانت سلامت دستگاه
شما وقتی یک وسیلهی نو می خرید، (به شرط آن که از فرد آشنا یا نمایندگی معتبری خریداری نمایید) اطمینان دارید که این دستگاه آکبند است و شما اولین نفری هستید که از آن استفاده میکنید. موضوع این است: شما وقتی وسیلهای میخرید، فقط ظاهر آن را میتوانید ببینید و هیچوقت آن را باز نمیکنید تا مثلا برد الکترونیک آن را ببینید. حال وقتی وسیلهای نو باشد، هم ظاهر آن و هم داخل آن نو است. ولی در مورد ترازوی آزمایشگاهی این طور نیست. شاید در عین این که ظاهر آن کاملا تمیر باشد، یکی از قطعات اصلی آن آسیب جدی دیده باشد و شما نتوانید این موضوع را از روی ظاهر یا حتی تست کردن دستگاه متوجه شوید.
صدرا پژوهش تمامی ترازوهای کارکردهی خود را در هنگام فروش، یک سال گارانتی میکند!
این دقیقا همان علتی است که ما در صدرا پژوهش، تمامی ترازوهای کارکرده را در هنگام فروش گارانتی میکنیم. تیم فنی صدرا پژوهش، سالهاست که در زمینهی تعمیرات و پشتیبانی فنی تجهیزات آزمایشگاهی کار میکند. بنابراین پیش از فروش دستگاههای دست دوم، به طوری آن دستگاه از لحاظ فنی، الکترونیکی، مکانیکی و … بررسی میشود و در نهایت تحویل مشتری میگردد. در این صورت اگر به احتمال کمی، دستگاه بعد از یک مدت آسب هم ببیند، به پشتوانهی تیم فنی، خیالتان راحت است.
پس فاکتور اول در مورد ترازو آزمایشگاهی دست دوم، این است که آیا فروشندهی محصول، ضمانتی برای سلامت آن دارد یا نه؟
پیش از ادامهی مطلب، نگاهی به سوابق تعمیر ترازو در صدرا پژوهش بیاندازیم.
در صورت نیاز فوری به مشاوره نیز میتوانید در ساعات اداری با تلفنهای شرکت تماس بگیرید:
قیمت ترازوی آزمایشگاهی دست دوم
مسالهی مهم بعدی این است که آیا قیمت ترازویی که تهیه میکنیم به صرفه است یا نه؟ معمولا وسیلهی دست دوم، قیمتش بین 60 تا 80 درصد قیمت وسیلهی نو است. (این قیمت تا حد زیادی بستگی به سلامتی و تمیزی دستگاه دارد) البته این موضوع تحت تاثیر مسایل مختلفی قرار میگیرد. از جمله این که آیا آن وسیله، کماکان وارد ایران میشود یا نه؟ در صورتی که شرایطی مانند شرایط فعلی داشته باشیم که کمپانیهای خارجی فروششان با داخل ایران را قطع کردهاند. محصولات با سختی فراوان وارد ایران میشوند.
بنابراین بهترین کار برای تعیین قیمت ترازوی آزمایشگاهی دست دوم این است که ابتدا قیمت نوی آن را استعلام کنیم. البته این مطلب را مد نظر داشته باشید که نمیتوان صرفا به قیمت دلاری اجناس بسنده کرد. مثلا اگر یک ترازو قیمتش در سایت سازنده، 1000 دلار است، این ترازو لزوما با قیمت 1000 دلار به دست شما در ایران نمیرسد. هزینههای حمل و نقل، مالیات و سایر مشکلات واردات را نیز باید در نظر گرفت. ولی به طور کل برای این که یک دید کلی از قیمتها به دست بیاورید، میتوانید به سایت eBay مراجعه نمایید.
صدرا پژوهش علاوه بر ترازوی آزمایشگاهی نو، مرجعی برای تهیهی ترازوی آزمایشگاهی کارکرده است.
تعمیر ترازو آزمایشگاهی دست دوم
نکتهی آخر در مورد انتخاب بین ترازوی آزمایشگاهی دست دوم و نو این است که آیا مجموعهی فروشندهی دستگاه، در صورت خرابی دستگاه بنا به هر دلیلی (اعم از خرابی دستگاه یا آسیب از سمت کاربر آن) آیا قادر به تامین تجهیزات آن است؟ یا اگر حتی یک قطعه از دستگاه نیاز شود که در ایران موجود نیست، آن مجموعه چه کاری میتواند انجام دهد؟
ترازوهای آزمایشگاهی، حساسیت بسیار بالایی دارند و این اتفاق زیاد پیش میآید که بر اثر یک ضربه، یک جابجایی یا … ترازو دچار مشکلات جدی شود. در این صورت، وقتی یک ترازوی کارکرده تهیه میکنید، باید مطمئن باشید که در صورت خرابی دستگاه، فروشنده قادر به تهیهی آن قطعات باشد یا حداقل بتواند آن قطعات را تعمیر یا جایگزین کند.
صدرا پژوهش در ابتدا پشتیبان فنی است. بعد از آن فروشنده!
سخن پایانی
امیدواریم که مقالهی ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی دست دوم برای شما مفید بوده باشد. باعث خوشحالی ماست اگر سوالی یا نظری دارید، در پایین همین صفحه برای ما ارسال کنیم تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهید.