ترازوهای دیجیتال از هر برند و برای هر کاربردی که باشد، نیاز به کالیبره‌شدن، سرویس و نگهداری دارد. تعمیر ترازو آزمایشگاهی در بسیاری از موارد توسط خود اپراتور دستگاه قابل انجام است. اما اگر با روش‌های معمول ایراد ترازو برطرف نشد، می‌توانید با واحد ترازوی صدراپژوهش تماس بگیرید.

تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی ستون فقرات تحقیقات و آزمایش های علمی است که نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا می کند. مانند هر تجهیزات دیگری، این ابزارها مستعد خرابی هستند. تعمیر ترازو آزمایشگاهی برای اطمینان از صحت و قابلیت اطمینان مداوم نتایج تجربی بسیار مهم است. در این مقاله با تأکید بر اهمیت پروتکل‌های ایمنی برای محافظت از تجهیزات و پرسنل، به ابزارهای ضروری برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی خواهیم پرداخت.

برای اطلاع از قیمت ترازوی آزمایشگاهی به سایت مورد نظر مراجعه کنید.

ابزارهای ضروری برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی

تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی به اشکال مختلف از ترازوهای تحلیلی گرفته تا اسپکتروفتومترها در دسترس هستند که هر کدام به ابزار خاصی برای تعمیرات نیاز دارند. یک جعبه ابزار جامع معمولاً شامل پیچ گوشتی، انبردست، مولتی متر و تجهیزات لحیم کاری است. دقت در تعمیر ترازو آزمایشگاهی کلیدی است، و بنابراین ابزارهایی با تنظیمات دقیق و اندازه‌گیری‌های کالیبره شده ضروری هستند.

تجهیزات تخصصی مانند آچارهای مختلف و تراز نیز ممکن است برای ابزارهای خاص لازم باشد. به عنوان مثال کالیبراسیون ترازوی تحلیلی به وزن های کالیبراسیون نیاز دارد. در برخی موارد ابزارهای نرم افزاری تخصصی برای تشخیص و کالیبراسیون ممکن است برای اطمینان از عملکرد دقیق قطعات الکترونیکی مورد نیاز باشد.

کالیبراسیون منظم ابزارها برای حفظ دقت آنها به اندازه تعمیر آنها اهمیت دارد. کالیبراسیون تضمین می کند که خود ابزارهای تعمیر در طول فرآیند تعمیر خطا را به تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی اضافه نمی کنند.

قطعات لازم برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی

دسترسی به موقع به قطعات یدکی برای تسریع روند تعمیر ترازو آزمایشگاهی بسیار مهم است. سازندگان تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی اغلب قطعات یدکی اصلی را به توزیع کنندگان مجاز ارائه می دهند. با این حال برای تجهیزات قدیمی یا در شرایطی که دسترسی فوری به قطعات اصلی مشکل است، در دسترس بودن قطعات با کیفیت بالا در بازار ضروری است.

نگهداری موجودی از قطعات یدکی معمولی مانند سنسور، موتور و قطعات الکترونیکی می تواند به طور قابل توجهی زمان خرابی را در طول تعمیرات کاهش دهد. علاوه بر این، داشتن یک پایگاه داده سازماندهی شده از کتابچه های راهنمای تجهیزات، شماتیک ها و مستندات فنی، عیب یابی کارآمد را تسهیل می کند و به شناسایی قطعات خراب کمک می کند.

همکاری با تولیدکنندگان یا تامین کنندگان برای به روز رسانی منظم تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی تضمین می کند این ابزارهای آزمایشگاهی به آخرین فناوری و ویژگی های ایمنی مجهز شده اند. جلسات آموزشی منظم برای پرسنل آزمایشگاه در مورد شناسایی و جایگزینی قطعات مشترک به یک رویکرد فعال در مدیریت تجهیزات ترازوی آزمایشگاه کمک می کند.

پروتکل های ایمنی در تعمیر ترازو آزمایشگاهی

تعمیر ترازو آزمایشگاهی فقط رفع مشکلات فنی نیست. این فرآیند شامل اطمینان از ایمنی تجهیزات و افرادی است که تعمیرات را انجام می دهند. رعایت دستورالعمل های ایمنی سختگیرانه برای جلوگیری از حوادث، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آسیب تجهیزات بسیار مهم است. اقدامات ایمنی باید بخشی جدایی ناپذیری از رویه های عملیاتی استاندارد هر آزمایشگاه برای فعالیت های نگهداری و تعمیر باشد.

پرسنل قبل از شروع هر کار تعمیر باید پروتکل های ایمنی خاص مربوط به تجهیزات در حال سرویس را به خوبی بشناسند. این پروتکل ها شامل درک خطرات احتمالی مرتبط با تجهیزات مانند شوک الکتریکی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا خرابی های مکانیکی است.

برای افزایش امنیت تجهیزات حفاظتی، روش‌های واکنش اضطراری و جابجایی مناسب با مواد خطرناک، آموزش‌های ایمنی و جلسات توجیهی منظم باید انجام شود. بسته به ماهیت کار تعمیر، پرسنل آزمایشگاه باید به تجهیزات حفاظت فردی (PPE) مانند دستکش، عینک و روپوش آزمایشگاه مجهز باشند.

اقدامات ایمنی خاص برای انواع ترازوی آزمایشگاهی

تجهیزات مختلف آزمایشگاهی چالش های ایمنی مشخصی را در طول تعمیر ایجاد می کنند. به عنوان مثال هنگام کار با قطعات الکتریکی، ضروری است که مراحل قفل/تگ اوت را دنبال کنید تا اطمینان حاصل شود تجهیزات قبل از شروع هر گونه تعمیرات برق ندارند. تکنیک های مناسب اتصال به زمین و استفاده از ابزارهای عایق می تواند خطر حوادث الکتریکی را کاهش دهد.

سیستم های تهویه مناسب و استخراج دود هنگام تعمیر تجهیزاتی که شامل مواد شیمیایی خطرناک است باید برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض بخارات سمی وجود داشته باشد. پرسنل آزمایشگاه باید برای مدیریت و دفع ایمن مواد شیمیایی آموزش ببینند و ایستگاه های چشم شوی اضطراری و دوش های ایمنی باید به راحتی در صورت مواجهه تصادفی با این مواد در دسترس باشند.

اجزای مکانیکی مانند قطعات متحرک در سانتریفیوژها نیاز به اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از صدمات دارند. اطمینان از اینکه تجهیزات به درستی ایمن شده اند و اینترلاک های ایمنی کار می کنند می تواند به طور قابل توجهی خطر بروز حوادث را در حین تعمیر ترازو آزمایشگاهی کاهش دهد.

در مواردی که سیستم های لیزر درگیر هستند باید اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از قرار گرفتن تصادفی در معرض پرتوهای لیزر انجام شود. این اقدامات شامل استفاده از عینک ایمنی لیزری، اجرای مکانیزم‌های قطع پرتو و انجام بازرسی‌های منظم از اجزای نوری است.

موارد تعمیر ترازو

  • شناسایی و رفع تمامی خطاها
  • تعمیر و در صورت نیاز تعویض بردهای الکترونیکی
  • سرویس، تعمیر یا تعویض سیستم مکانیکی دستگاه (لودسل)
  • سرویس عمومی دستگاه
  • تعمیر یا تعویض LCD ترازو
  • تعمیر یا تعویض صفحه‌کلید ترازو
  • اتصال ترازو به نرم‌افزارهای جانبی
  • تهیه و نصب نمایشگر دوم ترازو
  • بررسی مشکلات مربوط به کالیبراسیون ترازو
  • ارائه‌ی گواهی کالیبراسیون ترازو در صورت نیاز مراجعه‌کننده

فرایند تعمیر

  1. هنگامی که متوجه بروز ایراد در دستگاه خود شدید، ابتدا با بخش فنی صدراپژوهش تماس می‌گیرید. در برخی موارد، مشکلات دستگاه جدی نیست و به صورت تلفنی قابل حل هستند.
  2. در مواردی که مسائل به صورت تلفنی قابل حل نیستند، پس از هماهنگی با دقتر شرکت، دستگاه برای بخش فنی شرکت ارسال می‌شود.
  3. پروسه‌ی عیب‌یابی شرکت، در کمتر از 24 ساعت انجام می‌شود. در نظر داشته باشید که عیب‌یابی در صدراپژوهش هیچ هزینه‌ای ندارد و به صورت کاملا رایگان انجام می‌گردد.
  4. پس از عیب‌یابی، با شما تماس گرفته شده و اعلام هزینه و زمان می‌شود. درنهایت در صورت موافقت، دستگاه وارد پروسه‌ی تعمیر شده و معمولا طی دو روز درست می‌شود.
  5. پس از تعمیر، ترازو وارد فرایند تست شده و برای مدتی توسط کارشناسان فنی، با تمام استانداردهای داخل بروشور دستگاه چک می‌شود.
  6. در پایان، پس از تست و بررسی، از شرکت برای تحویل ترازو با شما تماس گرفته می‌شود.

در ادامه برخی از آخرین نمونه‌های تعمیر ترازوی آزمایشگاهی در صدراپژوهش را مشاهده می‌کنید. در نظر داشته باشید از آنجا که تیم فنی صدراپژوهش بیش از شانزده سال سابقه در زمینه‌ی تجهیزات آزمایشگاهی دارد، تعمیرات در این شرکت محدود به یک برند خاص نیست و تمامی برندها در این مجموعه تعمیر می‌شود. برای مشاهده‌ی لیست آخرین تعمیرات از هر برند، روی بخش مربوطه کلیک کنید.

تعمیر ترازوی Sartorius

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات سارتریوس کلیک کنید...

تعمیر ترازوی OHAUS

برای مشاهده‌ آخرین تعمیرات اوهاس کلیک کنید...

تعمیر ترازوی KERN

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات سایر برندها کلیک کنید...

تعمیر ترازوی Mettler Toledo

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات متلر تولدو کلیک کنید...

تعمیر ترازوی ACCULAB

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات اکولب کلیک کنید...

تعمیر ترازو Electronic Balance

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات سایر برندها کلیک کنید...

تعمیر ترازوی A&D

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات ای اند دی کلیک کنید...

تعمیر ترازوی RADWAG

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات سایر برندها کلیک کنید...

تعمیر سایر برندها

برای مشاهده‌ی آخرین تعمیرات سایر برندها کلیک کنید...

یک سری از ایرادها در ترازوی آزمایشگاهی ارتباطی به برند خاصی ندارد و در تمام مدل‌ها یکسان است. در زیر تعدادی از خطاهای مرسوم آورده شده است که بخشی از آن‌ها بدون مراجعه به متخصص، قابل حل است.

ایراد علت احتمالی راه حل
باتری شارژ نمی‌شود ولتاژ ورودی به منبع تغذیه اصلی کم یا قطع است.
شارژر مشکل دارد.
باتری مشکل دارد.
چک‌کردن ولتاژ منبع تغذیه
تعویض باتری ترازو
دستگاه حد بالای رنج خود را پشتیبانی نمی‌کند کفه‌ی ترازو مشکل دارد
مشکل الکترونیک
خرابی لودسل
هنگام روشن‌بودن ترازو، نمایشگر هیچ چیزی را نشان نمی‌دهد. منبع تغذیه‌ی اشتباه متصل شده است.
برق وصل نیست.
باتری داخلی شارژ ندارد.
آداپتور دستگاه چک شود.
باتری دستگاه تعویض شود.
نمایشگر ارور می‌دهد. کفه‌ی ترازو وصل نیست.
وزن ثابت نیست.
لودسل آسیب دیده است.
چک کردن کفه
ثابت‌کردن میز ترازو
عدد نمایشگر ثابت نمی‌شود. جریان هوا
نمونه ثابت نیست
میز ثابت نیست
دما ثابت نیست
باتری رو به اتمام است
منبع تغذیه مشکل دارد
از نحوه‌ی صحیح قرار گرفتن ترازو روی میز اطمینان حاصل نمایید.
منبع تغذیه و باتری چک شود.
قسمت‌های مختلف کفه، اعداد مختلف نمایش می‌دهد. لودسل ایراد دارد.
نمایش ارور L، H، OL یا E کفه نیست
لودسل خراب است
وزن بیشتر قرار داده شده است
کفه وصل شود.
وزن متناسب قرار دهید
دکمه Zero یا Tare را بزنید
نمایش ارور –E، UL، لودسل خراب شده است.
کفه نیست
دور کفه درست قرار نگرفته است.
وزن کمتر از حد مجاز قرار داده شده است
کفه چک شود.
وزن متناسب قرار گیرد.
دکمه Zero یا Tare را بزنید
وزن دقیق نمایش نمی‌دهد لودسل مشکل دارد.
کالیبراسیون اشتباه انجام شده است
دستگاه کالیبراسیون شود.
تمیز بودن کفه چک شود
expand_more

در صورتی خرابی ترازو و تمایل به دریافت مشاوره‌ی رایگان کلیک کنید.
تا دقایقی دیگر با شما تماس می‌گیریم.

شانزده سال سابقه

دپارتمان ترازوی صدرا پژوهش با 16 سال تجربه در زمینه‌ی تعمیر انواع تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی، صنعتی و … آماده خدمات‌رسانی به شما در زمینه‌ی تعمیر انواع ترازوی آزمایشگاهی است.

تعمیر سریع

وقتی در یک آزمایشگاه دستگاه ترازو به مشکل بر بخورد، عملا دیگر نمی‌شود کار کرد. پس مطمئن باشید که تعمیر ترازو آزمایشگاهی شما در اسرع وقت انجام خواهد شد.

پاس کردن استانداردهای کارخانه

کلیه ترازوهایی که در بخش ترازوی صدرا پژوهش تعمیر می‌شود، در نهایت با استانداردهای درج‌شده در کاتالوگ خود محصول مطابقت داده می‌شود. معمولا این استانداردها خیلی بالاتر از حد نیاز و انتظار مشتری است.

سرویس عمومی دستگاه

مهم نیست دستگاه با چه وضعیتی وارد مجموعه می‌شود. تحت هر شرایطی دستگاه با بهترین حالت ممکن به دست شما می‌رسد.

کمترین هزینه

دو نکته در شرکت صدرا پژوهش باعث می شود دستگاه شما با کمترین هزینه در اسرع وقت تعمیر شود.
یک تیم مجزا و باتجربه برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی
ابزارها و تجهیزات مختص این کار

در صورتی خرابی ترازو و تمایل به دریافت مشاوره‌ی رایگان کلیک کنید.
تا دقایقی دیگر با شما تماس می‌گیریم.

کلام آخر

تعمیر ترازو آزمایشگاهی یک جنبه حیاتی برای حفظ عملکرد و دقت ابزارهای علمی است. استفاده از ابزار ضروری، دسترسی به قطعات یدکی و رعایت پروتکل های ایمنی سختگیرانه از ارکان اساسی در تضمین تعمیرات موفقیت آمیز و ایمن می باشد. آزمایشگاه ها می توانند با سرمایه‌گذاری روی آموزش، قطعات و اقدامات ایمنی مناسب یکپارچگی تحقیقات خود را حفظ کنند، زمان خرابی را به حداقل برسانند و محیط کاری امن‌تری را برای همه پرسنل درگیر در تعمیر ترازو آزمایشگاهی ایجاد کنند.

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آیا با بخش تجهیزات آنالیز پیشرفته‌ی صداپژوهش آشنایی دارید؟ کلیک کنید