ترازوهای دیجیتال از هر برند و برای هر کاربردی که باشد، نیاز به کالیبرهشدن، سرویس و نگهداری دارد. تعمیر ترازو آزمایشگاهی در بسیاری از موارد توسط خود اپراتور دستگاه قابل انجام است. اما اگر با روشهای معمول ایراد ترازو برطرف نشد، میتوانید با واحد ترازوی صدراپژوهش در تماس باشید.
تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی ستون فقرات تحقیقات و آزمایش های علمی است که نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا می کند. مانند هر تجهیزات دیگری، این ابزارها مستعد خرابی هستند. تعمیر ترازو آزمایشگاهی برای اطمینان از صحت و قابلیت اطمینان مداوم نتایج تجربی بسیار مهم است. در این مقاله با تأکید بر اهمیت پروتکلهای ایمنی برای محافظت از تجهیزات و پرسنل، به ابزارهای ضروری برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی خواهیم پرداخت.
برای اطلاع از قیمت ترازوی آزمایشگاهی به سایت مورد نظر مراجعه کنید.
ابزارهای ضروری برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی
تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی به اشکال مختلف از ترازوهای تحلیلی گرفته تا اسپکتروفتومترها در دسترس هستند که هر کدام به ابزار خاصی برای تعمیرات نیاز دارند. یک جعبه ابزار جامع معمولاً شامل پیچ گوشتی، انبردست، مولتی متر و تجهیزات لحیم کاری است. دقت در تعمیر ترازو آزمایشگاهی کلیدی است، و بنابراین ابزارهایی با تنظیمات دقیق و اندازهگیریهای کالیبره شده ضروری هستند.
تجهیزات تخصصی مانند آچارهای مختلف و تراز نیز ممکن است برای ابزارهای خاص لازم باشد. به عنوان مثال کالیبراسیون ترازوی تحلیلی به وزن های کالیبراسیون نیاز دارد. در برخی موارد ابزارهای نرم افزاری تخصصی برای تشخیص و کالیبراسیون ممکن است برای اطمینان از عملکرد دقیق قطعات الکترونیکی مورد نیاز باشد.
کالیبراسیون منظم ابزارها برای حفظ دقت آنها به اندازه تعمیر آنها اهمیت دارد. کالیبراسیون تضمین می کند که خود ابزارهای تعمیر در طول فرآیند تعمیر خطا را به تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی اضافه نمی کنند.
قطعات لازم برای تعمیر ترازو آزمایشگاهی
دسترسی به موقع به قطعات یدکی برای تسریع روند تعمیر ترازو آزمایشگاهی بسیار مهم است. سازندگان تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی اغلب قطعات یدکی اصلی را به توزیع کنندگان مجاز ارائه می دهند. با این حال برای تجهیزات قدیمی یا در شرایطی که دسترسی فوری به قطعات اصلی مشکل است، در دسترس بودن قطعات با کیفیت بالا در بازار ضروری است.
نگهداری موجودی از قطعات یدکی معمولی مانند سنسور، موتور و قطعات الکترونیکی می تواند به طور قابل توجهی زمان خرابی را در طول تعمیرات کاهش دهد. علاوه بر این، داشتن یک پایگاه داده سازماندهی شده از کتابچه های راهنمای تجهیزات، شماتیک ها و مستندات فنی، عیب یابی کارآمد را تسهیل می کند و به شناسایی قطعات خراب کمک می کند.
همکاری با تولیدکنندگان یا تامین کنندگان برای به روز رسانی منظم تجهیزات ترازوی آزمایشگاهی تضمین می کند این ابزارهای آزمایشگاهی به آخرین فناوری و ویژگی های ایمنی مجهز شده اند. جلسات آموزشی منظم برای پرسنل آزمایشگاه در مورد شناسایی و جایگزینی قطعات مشترک به یک رویکرد فعال در مدیریت تجهیزات ترازوی آزمایشگاه کمک می کند.
پروتکل های ایمنی در تعمیر ترازو آزمایشگاهی
تعمیر ترازو آزمایشگاهی فقط رفع مشکلات فنی نیست. این فرآیند شامل اطمینان از ایمنی تجهیزات و افرادی است که تعمیرات را انجام می دهند. رعایت دستورالعمل های ایمنی سختگیرانه برای جلوگیری از حوادث، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آسیب تجهیزات بسیار مهم است. اقدامات ایمنی باید بخشی جدایی ناپذیری از رویه های عملیاتی استاندارد هر آزمایشگاه برای فعالیت های نگهداری و تعمیر باشد.
پرسنل قبل از شروع هر کار تعمیر باید پروتکل های ایمنی خاص مربوط به تجهیزات در حال سرویس را به خوبی بشناسند. این پروتکل ها شامل درک خطرات احتمالی مرتبط با تجهیزات مانند شوک الکتریکی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا خرابی های مکانیکی است.
برای افزایش امنیت تجهیزات حفاظتی، روشهای واکنش اضطراری و جابجایی مناسب با مواد خطرناک، آموزشهای ایمنی و جلسات توجیهی منظم باید انجام شود. بسته به ماهیت کار تعمیر، پرسنل آزمایشگاه باید به تجهیزات حفاظت فردی (PPE) مانند دستکش، عینک و روپوش آزمایشگاه مجهز باشند.
اقدامات ایمنی خاص برای انواع ترازوی آزمایشگاهی
تجهیزات مختلف آزمایشگاهی چالش های ایمنی مشخصی را در طول تعمیر ایجاد می کنند. به عنوان مثال هنگام کار با قطعات الکتریکی، ضروری است که مراحل قفل/تگ اوت را دنبال کنید تا اطمینان حاصل شود تجهیزات قبل از شروع هر گونه تعمیرات برق ندارند. تکنیک های مناسب اتصال به زمین و استفاده از ابزارهای عایق می تواند خطر حوادث الکتریکی را کاهش دهد.
سیستم های تهویه مناسب و استخراج دود هنگام تعمیر تجهیزاتی که شامل مواد شیمیایی خطرناک است باید برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض بخارات سمی وجود داشته باشد. پرسنل آزمایشگاه باید برای مدیریت و دفع ایمن مواد شیمیایی آموزش ببینند و ایستگاه های چشم شوی اضطراری و دوش های ایمنی باید به راحتی در صورت مواجهه تصادفی با این مواد در دسترس باشند.
اجزای مکانیکی مانند قطعات متحرک در سانتریفیوژها نیاز به اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از صدمات دارند. اطمینان از اینکه تجهیزات به درستی ایمن شده اند و اینترلاک های ایمنی کار می کنند می تواند به طور قابل توجهی خطر بروز حوادث را در حین تعمیر ترازو آزمایشگاهی کاهش دهد.
در مواردی که سیستم های لیزر درگیر هستند باید اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از قرار گرفتن تصادفی در معرض پرتوهای لیزر انجام شود. این اقدامات شامل استفاده از عینک ایمنی لیزری، اجرای مکانیزمهای قطع پرتو و انجام بازرسیهای منظم از اجزای نوری است.